Logo Silver Travellers

De Coromandel

Home » New Zealand » De Coromandel

Het schiereiland Coromandel leent zich heel goed voor wandelen, kayakken, zwemmen. En: je kunt hier op een van de stranden je eigen “hot spring” graven! Het stadje Thames, zo’n 115 km van Auckland verwijderd, is de toegang tot dit unieke landschap. Vooral de westkust is nog heel ongerept. De oostkust van Coromandel is wat meer toeristisch.

 

Thames en Colville

De plaats Thames is vroeger enorm rijk geweest ten tijde van de “gold rush”. Rond 1850 vond iemand hier goud en in de jaren erna kwamen tienduizenden gelukszoekers hier ook speuren naar dit kostbare goed. In het stadje herinnert veel nog aan die tijd.

Colville is een klein plaatsje dat probeert volledig in de eigen behoeften te voorzien door een coöperatieve winkel. Dit is ook de laatste gelegenheid om nog wat proviand in te slaan als je verder naar het noorden trekt. In de plaats lijkt de tijd stil te hebben gestaan.

 

Coromandel Forest Park

In dit gebied kun je fantastische wandelingen maken, waarbij de kans groot is dat je niemand anders tegenkomt. Via Thames is het park gemakkelijk te bereiken. Er lopen diverse routes, goed aangegeven, door het park. Ze variëren in lengte maar zijn bijna allemaal niet lastig. Je kunt hierbij de bedreigde Kauri boom bewonderen. Deze boom kan een hoogte van maar liefst 50 meter bereiken. Het is ook mogelijk om meerdaagse tochten door het Coromandel Forest Park te maken. Liefhebbers van vliegvissen kunnen hier ook deze sport beoefenen.

 

Hot Water Beach

Vanuit het plaatsje Whitianga kun je een bezoek brengen aan de Cathedral Cove. Dit is een grot die bij laag tij van binnen te bezichtigen is. Bij vloed loopt de hele grot vol water en is bijna niet te zien. Iets verderop vind je Haihei. Dit is een gebied waar je prachtige hagelwitte stranden kunt zien.

Neem ook een schepje mee, want dan kun je waarschijnlijk voor het eerst in je leven je privé hot spring graven. Er stroomt hier via een ondergrondse rivier heet grondwater naar de zee. Als je een kuil graaft wanneer het eb is, kom je al snel bij het warme en mineraalrijke water. Voel eerst even met je grote teen wat de temperatuur is, want het water kan soms gloeiend heet zijn. En daarna laat je lekker zakken in je eigen kuuroord en kun je heerlijk ontspannen.